Behandlingar & Priser

Vet du inte riktigt vad du ska boka? Då rekommenderar jag en 75 minuters medicinsk massage. Då hinner vi gå igenom hur du & din kropp mår och anpassar behandlingen efter ditt behov. 

Medicinsk Massagebehandling

En behandling för dig som upplever att ex. stress, värk, obalans & stillasittande arbete påverkar dig och din kropp på ett negativt sätt.
Det är en undersökande och behandlande massage, där man lyhört känner igenom kroppen och med hjälp av en rad olika tekniker, försöker skapa balans och hitta orsaken till ditt besvär.
Massagen ger lindrande behandling för ex.

Spänningshuvudvärk

Käk-besvär ex. bruxism

Nackspärr

Whiplash

Ländryggssmärtor

Skolios

Ischias

Tennis/golf arm eller

Idrotts/arbetsskador

Stressymtom

Men också givetvis om du bara önskar en välgörande & genomgående massage utan att ha besvär.

 

 

 

45 min  550 kr

60 min  650 kr

75 min  750 kr

90 min  850 kr

120 min 1100 kr

 


Nack & Käkledsbehandling

Har du problem med spända och ömma käkar, svårt att öppna munnen maximalt? stel och öm nacke,spänningshuvudvärk, gnisslar/ pressar tänder, tinnitus, stressad etc.? Då är detta behandlingen för dig.

En behandling som mjukar upp nackens djupa muskler och käkledsmuskulatur.  Vi går varsamt och mjukt igenom muskler och kringliggande strukturer i nacke, hals, axlar, ansikte, käkar och huvud. Spänningar i både nacke och käkled hänger ihop. Ofta har problemen bildats under en längre tid. Därför kan det sitta väldigt djupt. En del kan behöva ett par behandlingar innan spänningarna släpper.

45 min  550 kr

 

 

 

 

 

 

 


Lymfmassage

 

 

 

 

 

Vårt lymfsystem är vårt försvar mot infektioner och det brukar kallar för kroppens avloppssystem. Lymfsystemet ska även transportera bort fett från tunntarmen till blodet, föra bort gamla celler, proteiner och vätska från kroppens vävnader. Lymfsystemet arbetar parallellt med hjärtat och desto mer hjärtat jobbar, desto mer lymfvätska bildas. Det bildas mellan 2-4 liter lymfvätska på ett dygn. Om du har ett trögt system så kan du märka av det när du tränat hårt, att efter träningspasset så känns fötter, ben och händer mer svullna.
Om det blir blockeringar i lymfsystemet så kommer lymfvätskan att flyta trögt, den kan då inte göra sitt jobb och vi svullnar i t ex fingrar och fötter.

När det uppstår ett stopp i cirkulationen och överskottsvätskan som ska transportera restprodukter tillbaks till blodbanan blir kvar, svullnar vävnaden upp. På längre sikt, om överskottsvätska, slaggprodukter, döda celler och bakterier blir kvar och inte transporteras bort, bildas bindväv och fettväv och cirkulationen blir ännu sämre. Detta gör ganska ont, och man kan bli berörings-öm. Ungefär här brukar man också kunna bli ganska risig och dra på sig förkylning efter förkylning.

Man kan likna det vid ett stillastående vattendrag jämfört med ett porlande vatten. I det stillastående bildas bakterier och blir sjukt och det porlande håller sig friskt.

Tyvärr utsätts vi i dagens samhälle för såpass mycket stress, miljögifter, mediciner, toxiner, kemikalier & besprutad mat, att våra kroppar har väldigt svårt att ta hand om allt skräp. Man kan underlätta för kroppen genom att undvika så mycket onödiga kemikalier man kan.

Eftersom lymfvätskan saknar pump, förlitar den sig på att bl.a diafragman vid revbensbågen pumpar på ett korrekt sätt. Därför blir stressen ett stort problem, eftersom andningen blir grund och hamnar i övre bröstkorgen. Då stannar diafragman och slutar pumpa, och därmed även lymfvätskan. Andningen är alltså nyckeln till lymfsystemet.

Många har problem med sitt lymfsystem utan att veta om att det är just lymfsystemet som är problemet. Det kan visa sig med smärtor som flyttar omkring i kroppen och framför allt smärtor i skulderpartiet.

Ett trögt lymfsystem är också lite av ett kvinnoproblem vilket beror  bland annat på att vi har hormoner som oftast åker lite upp och ner under olika perioder i livet.

Lymfsystemet kan bli trögt pga:

Skador, Felaktig andning, stillasittande, hård träning, stress, oro, vissa mediciner mm.

Tecken på ett trögt lymfsystem

• Du känner dig ofta frusen och kall, eller fläckvis kall ex på överarmar, lår ,skinkorna etc vilket beror på att cirkulationen är dålig.• Fötterna svullnar och ömmar.
• Du har åderbråck och/eller celluliter. ( Beror på ”bakvänd” andning)
• Värk och svullnad i ben och rygg efter motion eller promenad.
• Ben, armar, händer och fingrar svullnar lätt.
• Mycket svårt att gå ner i vikt och bli av med extra kilon.
• Sömnsvårigheter.
• Domningar i fingrar och armar.
• Sendrag, kramp och pirr i benen.
• Om du vaknar med avdomnade armar eller ben kan lymfsystemet vara överbelastat.
• Stress och oro i kroppen och har svårt att slappna av.
• En stelhet och smärta i kroppen när du suttit en längre stund, eller när du kliver upp sängen.
• Restless legs.
• Yrsel och lätt att få huvudvärk.
• Täta förkylningar, ofta influensasymptom med värk i kroppen som kan flytta runt.
• Slembildning. När lymfsystemet inte fungerar optimalt så försöker systemet hitta alternativa    sätt att frakta ut gifter och slaggprodukter. En variant är att bilda slem.
• Tryck och värk i muskler, speciellt runt skuldrorna.

 

Bilden visar stadie 1, 2 & 3 av lipödem.

Behandlingen är mycket lätt och avkopplande med sakta cirklade rörelser, fösande grepp, tryck samt något djupare grepp för att kunna lösa upp sk. fibroser. De lätta trycken och strykningarna görs i lymfflödets riktning. Det är en stund för vila, återhämtning och stillhet.     Vi kommer också att stundtals jobba med andningstekniken för att få igång pumpen.

OBS.  Behandlingen passar de allra flesta men vid svårare sjukdomar eller medicinering ex. cancerbehandling bör man rådfråga sin läkare innan man går på behandling.

 

 

60 min  650 kr

90 min  850 kr

 


 Hawaiiansk massage

massageformen bygger på en flera tusen år gammal tradition från polynesiska övärlden där rörelsemönstret påminner om vågorna. Det är en mjuk & intensiv helkroppsmassage med långa, gungande och rytmiska rörelser. Hawaii-massage går djupt in i muskulaturen, samtidigt som det är en mjuk och mycket kärleksfull helkroppsmassage. Den följer meridiansystemet och frigör blockerad energi, löser upp spänningar, vitaliserar och lyfter. Hawaiimassage är en behandling som passar alla, men är verkligen att rekommendera om du är stressad och spänd. Den gör att du i sinnet ”flyter” iväg och blir totalt avslappnad och kan då återhämta dig mycket bättre. Jag använder endast ekologiska oljor som är bra för din hud.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på följande länk för att se en film om ursprungsmassagen, Loomi Loomi-massage:
http://www.essentialbodywork.com.au/treatments/video/

60 min 650 kr


 

Hot stone massage
Hot Stone Massage är en holistisk massage som tros ha sina rötter i Asien ca 3000 år tillbaka i tiden. Det är en djupgående behandling som med hjälp av värmen från stenarna, får kropp & själ att slappna av och återhämta sig bättre. Massagen ökar blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi.
OBS.. erbjuds endast under vinterhalvåret.

 

60 min  650 kr
75 min  750 kr