Om mig & utbildningar

 

Tina Hägg

Jag har hittills i mitt yrkesverksamma liv mest arbetat med människor. När jag 2013 äntligen fick möjlighet att gå den 1-åriga utbildningen till certifierad massör på Varbergs kurort, fastnade jag helt för massagen och kände direkt att jag ville öka kunskapen ytterligare. Sökte in till högskolan för att vidareutbilda mig till Medicinsk Massageterapeut. Jag var färdig våren 2015 och är sedan dess helt och hållet yrkesmassör. Jag försöker regelbundet gå kurser och utbildningar för att utvecklas och för att  hålla mig uppdaterad. I detta yrket blir man verkligen aldrig fullärd..

Som medicinsk massageterapeut arbetar jag med de flesta typer av muskelproblematik, även skador och sjukdomsrelaterade besvär. Jag utgår ifrån att arbeta med hela ”kedjan”, för att försöka hitta orsaken till besvären och arbeta med kompensationer kroppen gör vid obalans. Därför kan jag ofta även undersöka och behandla ex höfter, knä eller fötter, fast du upplever att det ex. är nacken som gör ont.  Jag jobbar mycket med fascia-strukturen och arbetar mig ner i muskulaturen skikt för skikt. Behandlingen är djupgående, långsam & avslappnande. Jag lyssnar hela tiden av vad din kropp svarar. Det får göra ”gottont” , men inte mer.

Samarbete sker emellanåt med andra aktörer ex. Osteopat för att du ska få så bra hjälp som möjligt. Det betyder att om jag upptäcker att du behöver en annan typ av hjälp än jag kan ge dig, lotsar jag dig vidare till en med passande profession så att du får rätt hjälp snabbt. På så vis slipper du lägga dyrbar tid på något som inte passar optimalt för dig just där och då.

Jag är ansluten till massörernas yrkesförbund och där igenom har jag patient-och-ansvars försäkring.

Det är viktigt för mig att alla produkter som används i behandlingarna är helt ekologiska, svenska och hudvårdande, för att du som kund ska få det bästa, och för att värna om djur & natur.

Varmt välkommen!

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-12-15 20:09:19Z | |  

 

 

 

 

 

Utbildningar:

Certifierad massör av Branschrådet svensk massage,  Varbergs kusthotell   2013-2014

Cert. Medicinsk Massageterapeut av Medicinskt kursforum  Sthlm  2014 – 2015.

Vidarebildning i koppning   Malmö   2016

Cool lymphatic breathing instructor,   Anders Lönedal  2017

Fotleds-behandling     Kenneth Ericsson       2018